Înscrie-te! Care este viitorul tinerilor români în Europa începând cu anul 2024?

revive spatii civice

Implicarea democratică a tinerilor din România de după 2024

Aducem împreună mai mulți tineri din medii diferite, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, pentru a discuta despre Europa și viitorul tineretului român, în contextul viitoarelor alegeri europene, pentru a explora modalitățile de participare civică și spațiile civice pe care le au la dispoziție pentru exprimare democratică. De asemenea, încercăm să obținem angajamentul tinerilor lideri politici pentru protejarea spațiilor de exprimare civică și politică, într-un context în care acestea se află sub atac, atât în plan național, cât și european.

Care sunt provocările cu care se va confrunta Europa începând cu anul 2024? Care sunt și ce fac principalele organizații și instituții europene cu rol în încurajarea democrației? Ce ne rezervă viitorul în ceea ce privește angajamentul democratic al tinerilor? Care sunt spațiile de discuție și implicare civică în randul tinerilor români în acest deceniu? Cum putem duce mai departe vocea tinerilor?

Pe parcursul unei zile, organizăm discuții în format de ateliere, pentru și de către tineri, la care se adaugă o conferință-panel de deschidere și de prezentare a concluziilor. Atelierul pregătit de Asociația Junimea Europeană Federalistă este organizat în cadrul proiectului REVIVE (Revitalising Voices of Youth in Europe), implementat de Young European Federalists, finanțat de Fundația Europeană pentru Tineret a Consiliului Europei.

 

Când? Sâmbătă, 21 octombrie 2023, 09.00 – 18.00
Unde? București. Locul va fi comunicat ulterior înregistrării.
Detalii: Asociația Junimea Europeană Federalistă, prin email la secretariat@jefromania.eu

Pentru înscriere, completează formularul de înregistrare de la adresa aceasta.

Agenda evenimentului: link.

revive spatii civice