Blog

Manifestul de la Ventotene (1941)

Manifestul de la Ventotene (1941) Manifestul de la Ventotene „Pentru o Europă liberă și unită. Un proiect de manifest” (1941, publicat 1944), de Altiero Spinelli și Ernesto Rossi, prefață Eugenio Colorni (Roma, 1944), traducere de Cristina Pozna, acces facilitat de Istituto di Studi Federalisti Altiero Spinelli: Varianta în limba română: Manifestul de la Ventotene Manifestul de la Ventotene, 1944.  Varianta …

Democrație sub presiune! JEF Europa construiește o rețea europeană a democrației

JEF Europa lansează a XVII-a ediție a campaniei ,,Democrație sub presiune”, care va avea loc în perioada 18-25 martie 2023. Pe continentul european, democrația s-a aflat sub presiune de zeci de ani, însă, actualmente, în Ucraina, ideea de democrație este sub atac armat. A sosit momentul pentru o federație europeană aptă a garanta pacea, democrația și respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor cetățenilor, fără alte compromisuri.

Temele reuniunii Comitetului Federal JEF la Praga

JEF s-a reunit între 11 și 13 noiembrie 2022 la Praga, cu ocazia ședinței statutare a Comitetului Federal al Tinerilor Europeni Federaliști (JEF), unde, pe lângă activitățile de rutină privind funcționarea organizației și activitățile curente și viitoare, a aprobat câteva rezoluții cu privire la pozițiile organizației pe teme de actualitate. Cuprinde propunerile JEF privind răspunsul față de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

SOTEU: o nouă speranță sau riposta imperiilor?

Va reuși mesajul transmis prin discursul privind Starea Uniunii Europene din 2022 să fie livrat cu succes și să alimenteze o nouă speranță? Sau va fi vorba de bune intenții lăsând alți actori globali cu sarcina de a modela lumea viitorului? Președintele Comsisiei a accentuat nevoia unui dialog intergenerațional, dar a eșuat în a oferi soluții principalelor cerințe ale Conferinței privind viitorul Europei

Consiliul European trebuie să răspundă cererii cetățenilor de reformă a UE și să se angajeze în continuarea extinderii

Publicăm o scrisoare adresată reprezentantului României în Consiliul European, alături de colegii din celelalte organizații naționale JEF, în care solicităm demararea procesului de revizuire a tratatelor europene și acordarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei statutul de state candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană.